Luonnossa liikkuminen tekee hyvää, sen tietää lähes jokainen! Myös tutkimustieto on osoittanut, että jo lyhyt luonnossa vietetty aika riittää saamaan aikaan positiivisia muutoksia kehossa ja mielessä. Kehon fysiologiset stressireaktiot rauhoittuvat ja usein mielikin tyyntyy ja ajatukset selkeytyvät.

Metsäfysioterapiassa viemme fysioterapiakäynnin metsään ja otamme luonnon tarjoamat terapeuttiset elementit fysioterapian tueksi. Metsä tarjoaa lukemattoman määrän erilaisia paikkoja ja välineitä fyysisen hyvinvoinnin vahvistamiseen, kehotietoisuuden harjoitteluun ja rentoutumiseen. Luonto voi parhaimmillaan stimuloida meissä voimakkaita kokonaisvaltaisen elpymisen kokemuksia, ja oman hyvinvoinnin äärelle rauhoittuminen metsäympäristössä voi tarjota uusia oivalluksia ja näkökulmia elämään.

Metsäfysioterapiasta saat myös ideoita siihen, miten voit jatkossa itse yhdistää kuntouttavaa harjoittelua muuhun luonnossa liikkumiseen.

Ennen metsässä toteutettavaa fysioterapiakäyntiä sinun tulee käydä luonani ainakin yhdellä tavanomaisella vastaanottokäynnillä, jotta voin suunnitella metsäfysioterapian vastaamaan tarpeitasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaikka sää onkin pukeutumiskysymys, on metsäfysioterapiassa kuitenkin säävaraus. Talvikuukausina ja kylminä sadepäivinä metsäfysioterapiaa ei toteuteta.

Asiakkaan kokemuksia matsäfysioterapiasta:

"Ehkä tässä on sellainen nykyihmisen kiireisyys, että enemmän on enemmän. Samalla kun käyn fysioterapiassa, mä voin tässä käydä myös lenkillä, olla ulkona, saada raitista ilmaa ja luontokokemuksen ja rentoutua. Verattuna siihen että menis vaan sisälle vastaanotolle semmosen loisteputken alle. Niin totta kai mä otan tän.”

“Täällä on tosi ihanaa. Täällä on nää kaikki ihanat luonnon äänet, jotka hyväilee hermoja. Ja tää on niin stimuloivaa aivoille monella tavalla. Täällä metsässä mä mietin omaa hyvinvointia enemmän kokonaisuutena, enkä vaan sen yksittäisen kohdan ongelman poistamisena.”

Fysioterapiavastaanottoni toimii osana Flexio Oy:ta, josta löydät monipuolisesti eri ammattilaisten palveluita hyvinvointiasi tukemaan. Alla olevasta linkistä pääset siirtymään Flexion ajanvaraukseen!